Online condoleanceregister

Online condoleanceregister

Een online condoleanceregister is een makkelijke en toegankelijke manier om nabestaanden te condoleren en herinneringen te delen. Iedereen krijgt de kans een bericht te plaatsen.  

Uitvaart Amsterdam biedt je de mogelijkheid voor zo’n condoleanceregister. Mensen kunnen schrijven over wat ze meemaakten, een gezamenlijke ervaring vertellen. Ook kunnen ze foto’s en filmpjes uploaden. Zelfs favoriete muziek kan worden gedeeld.

Er is een online gedenkplaats gemaakt als de naasten daarvoor gekozen hebben. Je vindt een condoleanceregister door een naam of plaats in te vullen en op ‘zoeken’ te klikken. Kijk hier voor een voorbeeld. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.

Waarom online condoleren?

Als iemand overlijdt, komen er vaak veel herinneringen boven. Je krijgt de rouwkaart of je leest de advertentie. Automatisch denk je terug aan wat je hebt meegemaakt met degene van wie afscheid wordt genomen. Of je kent een van de nabestaanden en wilt diegene laten weten dat je aan hem of haar denkt. 

Een online condoleanceregister is een goede mogelijkheid om woorden en beelden te delen. Je kunt thuis in alle rust de tijd nemen om de juiste woorden te vinden. Zo ontstaan er vaak bijzondere, ontroerende berichten, soms uit onverwachte hoek.

Deze verzameling van lieve woorden, gedichtjes, anekdotes, foto’s, filmpjes en zelfs muziek zorgen voor een waardevol document. Een mooie herinnering!

Herinneringen in het online condoleanceregister

Het voordeel van online condoleren is dat alle herinneringen bij elkaar komen. Foto’s van gezamenlijke vakanties. Filmpjes van bijzondere momenten. Maar ook favoriete uitspraken, een gedicht, of een muzieknummer. Het kan allemaal. En wat ook mooi is: je kunt alle reacties daarna bundelen in een boek. Dit zorgt voor een tastbaar aandenken.

Wat schrijf je in het condoleanceregister?

“Ik word voorzichtig en weeg de woorden die ik wil schrijven op een goudschaaltje. Ik schiet in een ‘plechtige kramp’”. Dit schreef Remko van der Drift ooit in een column. Hij wist niet hoe te reageren op een overlijdensbericht. Dat is voor veel mensen herkenbaar. Wat schrijf je? Het gaat niet om de mooie woorden. Wat telt, is dat je iets laat horen. Zodat nabestaanden weten dat je aan ze denkt. 

Hoe werkt het online condoleanceregister?

Uitvaart Amsterdam heeft gekozen voor het online condoleanceregister van Memori. Het biedt de nabestaanden de mogelijkheid om op een heel toegankelijke manier informatie te delen. Wij maken de gedenkplaats aan, een beheerder uit de familie doet de rest. Dit kost weinig tijd en werkt heel eenvoudig. Door in te loggen op het aangemaakte register kun je zelf alles bekijken en bewerken. 

De bezoekers van het condoleanceregister kunnen heel makkelijk hun foto’s, filmpjes en muzieknummers uploaden. Memori biedt daar letterlijk veel ruimte voor. 

Wil je gebruik maken van een online condoleanceregister? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over het online condoleanceregister? 

Voor vragen over het condoleanceregister mag je ons mailen of bellen. We vertellen je graag meer over het aanmaken van een register of het achterlaten van een berichtje. Je kunt voor meer informatie ook een kijkje nemen op de website van Memori

Online condoleanceregister