Crematie Amsterdam

Crematie Amsterdam

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen in Amsterdam voor cremeren. Daarom zetten we graag alle locaties voor een crematie in Amsterdam op een rij. Elk crematorium heeft z’n eigen sfeer en mogelijkheden. We gaan met jullie uit van de vraag: ‘Welke sfeer mag de uitvaart hebben?’. Dat is in feite het uitgangspunt. Misschien hebben de aula’s van crematoria niet de gewenste sfeer voor jullie en zoek je liever een andere locatie. Hier denken we graag in mee en we noemen een aantal mogelijkheden op de pagina uitvaart. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en misschien kennen jullie zelf een plek waar je graag komt.

Andere locatie, daarna crematie

Ook als je kiest voor een andere afscheidslocatie in of rond Amsterdam is er een crematorium nodig. Je kunt een bijeenkomst en condoleance of nazit op de gewenste locatie (of thuis!) hebben. Daarna kun je  – alleen of begeleid – de overledene naar het crematorium brengen.

Kosten crematie Amsterdam

De kosten voor een crematie zijn net als voor een begrafenis sterk afhankelijk van de wensen. Daarom gaan we graag met je in gesprek zodat we een goed overzicht kunnen maken. Vervolgens krijg je een duidelijke begroting.

Sommige locaties rekenen voor een crematie in Amsterdam een ander, lager tarief wanneer de nabestaanden niet meekomen. We vertellen daar alles over als we met elkaar in gesprek zijn. Natuurlijk kan je vrijblijvend met ons bellen of mailen om de mogelijkheden te horen.

Locaties voor een crematie in Amsterdam

In Amsterdam en omstreken kennen we alle crematoria en zijn we op de hoogte van de mogelijkheden. In Amsterdam werken we samen met de volgende locaties.

Crematorium Zorgvlied

In Amsterdam Zuid aan de Amsteldijk vind je crematorium Zorgvlied. Hier is een monumentale aula uit 1930 en een kleiner chalet. Ook is er een buitenaula die in de zomer gebruikt kan worden. In 2016 bouwde Zorgvlied een crematorium dat ze crematorion noemen. Zorgvlied ligt aan de Amstel en heeft een aanlegsteiger, je kunt er dus goed met een boot komen. Na afloop van de crematie kan je terecht in het Paviljoen op Zorgvlied, een plek om te condoleren en elkaar te ontmoeten. Of we zoeken een geschikte andere locatie daarvoor. 

Crematorium De Nieuwe Ooster

De Nieuwe Ooster bestond al in 1892, een mooie plek om te zwerven en te genieten van de prachtige natuur. Het is zelfs een arboretum, een bomenpark. Het geheel bevindt zich in Amsterdam Oost, aan de Kruislaan in Watergraafsmeer. Op het terrein staat de grote aula, een monumentaal gebouw met bijzondere muurschilderingen. Daar is een speciale mogelijkheid dat De Nieuwe Ooster hemelen noemt. Ook is er een kleine aula waar een kleiner gezelschap samen kan komen. Het is mogelijk om gebruik te maken van het uitvaartcentrum van De Nieuwe Ooster aan de Rozenburglaan. Dit crematorium is een van de mogelijkheden waar we op bepaalde tijden voor een lager tarief de overledene kunnen laten cremeren. De nabestaanden kunnen dan niet meekomen. Je kunt ons vrijblijvend bellen  of mailen om meer te weten te komen over alle mogelijkheden van De Nieuwe Ooster.

Crematorium De Nieuwe Noorder

Aan de Buikslotermeerdijk in Amsterdam Noord vind je De Nieuwe Noorder, een crematorium op een klein terrein. Een plek met geschiedenis en heel moderne elementen die je terugziet in de aula. Het is een modern gebouw met enorme dakspanten. Hierdoor is er altijd uitzicht op de lucht en het groen, daarmee is het een lichte plek. Omdat het crematorium aan het Noordhollandsch Kanaal ligt, kun je ook hier met de boot naartoe. 

De Nieuwe Noorder biedt een lager tarief op bepaalde tijden, zonder aanwezigheid van de nabestaanden. Wil je meer weten over De Nieuwe Noorder? Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Crematorium Westgaarde

Voor een crematie in Amsterdam West kun je bij crematorium Westgaarde terecht. Dit is een herdenkingspark met familiekamers, drie aula’s en koffiekamers. De Vondel aula is de grootste. De Bredero aula een wat kleinere aula met een halfronde opstelling van stoelen en banken. Ook is er een kleine familieaula waar zo’n 20 mensen bij elkaar kunnen komen.

Andere crematoria

En dan zijn er nog de vele crematoria buiten Amsterdam. We kennen de locaties en mogelijkheden. Het is niet verplicht om een crematorium te kiezen in je eigen woonplaats. Wil je meer informatie over de locaties voor een crematie in of buiten Amsterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.