Rouwauto

Meer klassieke rouwauto’s

Uitvaart Amsterdam heeft de klassieke Mercedes rouwauto, maar er zijn nog veel meer auto’s voor rouwvervoer op de markt. Ze zijn er tegenwoordig in veel verschillende kleuren, van verschillende merken. Er is altijd wel iets te vinden wat bij je past.

Zo is er bijvoorbeeld de stijlvolle Daimler in twee tinten. Daar is ook een volgauto bij te reserveren.

Rouwauto Daimler
DS rouwauto

Misschien houd je meer van een Citroën en past de CX of DS – een klassiek icoon – bij de sfeer die je wenst.

Of ben je fan van de grijs-zwarte Rolls Royce? Een authentieke en stijlvolle Engelse rouwauto.

En dan is er nog een Cadillac uit 1955. Een speciale auto met gebogen voorruit en karakteristieke vinnen. Er is ook een bijpassende volgauto. Zelfs een Traction Avant auto is op de dag van de uitvaart in te zetten.

Als laatste laten we je graag de T2 zien. De kenner weet meteen dat het om een Volkswagenbusje gaat. We kunnen deze in diverse kleuren huren.

Volkwagen rouwauto

Elektrische rouwauto

Naast de reguliere rouwauto’s die gehuurd kunnen worden, is het ook mogelijk een volledig elektrische Tesla in te zetten. Een laatste, stille rit waar ook rekening gehouden wordt met duurzaamheid. Een milieubewuste optie als rouwvervoer. Deze auto heeft een actieradius van tenminste 350 kilometer.

Ander rouwvervoer

Wil je iets anders dan een auto als rouwvervoer? We laten graag nog meer mogelijkheden zien.

Er zijn diverse uitvaartbussen mogelijk. We werken samen met de zwart-grijze Mercedes Uitvaartbus in Amsterdam. Naast de kist of baar is er plek voor ongeveer 20 personen. Deze bus heeft een kleine draaicirkel en kan daardoor op veel plekken komen.

Een andere uitvaartbus komt uit Deventer. Deze heeft 15 zitplaatsen.

Ook kan je een koets, een grijze oogstwagen of platte wagen huren. Daar zijn veel mogelijkheden in. Ze zijn allemaal te vinden op de website van deze stalhouderij.

Grijze oogstwagen
Boottocht

En vergeet in Amsterdam vooral niet de stoet over het water. Een boot wordt vaak ingezet om Zorgvlied of De Nieuwe Noorder te bereiken. Ook kan de hele uitvaartbijeenkomst op de boot gehouden worden. We kennen heel veel opties met een boot en werken met vrijwel alle rederijen samen.

Eigen auto als rouwauto

Natuurlijk willen we je ook laten weten dat je een eigen auto kunt gebruiken. Die moet dan wel groot genoeg zijn. Soms moet daarvoor de passagiersplek gebruikt worden. Je kunt ook overwegen om een normale auto te huren die groot genoeg is om te gebruiken als rouwauto.

Iedere uitvaart is anders. We helpen je graag bij het kiezen van het rouwvervoer, zodat ook deze laatste rit persoonlijk en bijzonder zal zijn.

Ook bij het gebruik van eigen vervoer is er veel mogelijk. Een eigen busje, pick-up of bijvoorbeeld een camper. We hebben al veel langs zien komen en kunnen je van alles vertellen over de mogelijkheden en de voorwaarden. Neem gerust contact met ons op als je er meer over wilt weten.